vrijdag 24 juni 2011

Mijn gouden dag

Boek van de week: “Mijn hoofd en ik. Omgaan met migraine” van Noortje Russel. Een erg goed boek! Eigenlijk is het vreselijk om te lezen want je krijgt er acuut hoofdpijn van, maar het is ook heel interessant en zelfs grappig. Ik heb bijvoorbeeld nog nooit bedacht om migraine te omschrijven als: ‘de duivel in je kop’ hebben of als ‘een vorm van marteling waar zelfs Amnesty International niet de minste grip op krijgt’. En wist je bijvoorbeeld dat onder andere Freud, Tolstoy, Nietschze, Chopin en Mozart ook aan migraine leden? Zij zijn er ook ‘groot’ mee geworden…

Wat ik vooral interessant, herkenbaar en noemenswaardig vond is dat in het boek gezegd wordt dat mensen met migraine er om bekend staan dat hun dagen zonder migraine “gouden dagen” zijn. Ik denk dat dat waar is. De dag na een migraineaanval ben ik compleet gesloopt, maar oh wat het is fijn dat die migraine weer weg is! Heerlijk! Ook de dagen zonder hoofdpijn of migraine verdienen ’s avonds een vreugdedansje. En hoe succesvol voel je je als je een migraine-trigger-dag hebt gehad en de migraine is niet komen opdagen. Ik-rule-momentje!

Na een dag met pijn
iets ingenomen.
Geheel ontspannen
in een roes
bijna vrolijk
zoals ik me nu voel
besef ik dat iedereen
zich meestal zo voelt
zonder het te beseffen.Gedicht: Sandra van Renteren in Hoofdbrekens over hoofdzaken

1 opmerking:

Marian zei

I LOVE IT!!! Hij is te gek! Al die Bernleffers in Groningen... ik lag in een breuk! CONSTANT! Laatst met Siegbert ook nog eens naar hem geweest. Ook alweer een jaar geleden ofzo. Of twee...?