donderdag 31 mei 2012

Trouwen

Vriendin Maaike gaat morgen trouwen. Toen ze een paar maanden geleden jarig was, zat ik na te denken over een geschikt cadeau. Plotseling schoot het me te binnen: een thema-koffer rondom het thema trouwen! Maaike is leerkracht en heeft een kleutergroep, dus hoe leuk is het om in de klas met dat thema aan de slag te gaan. Een themakoffer is een verzameling van materialen die allemaal in het teken staan van een bepaald thema. Omdat dit idee me op het laatste moment pas te binnen schoot, twijfelde ik of ik in die korte tijd wel een leuke koffer zou kunnen samenstellen. Maar dit bleek geen probleem. De koffer was al snel goed gevuld.

Ik vond een zwarte hoed voor de bruidegom en een witte sluier voor de bruid. Ook stopte ik nog een klein bosje bloemen in de doos, om het geheel compleet te maken. Een bruid heeft natuurlijk wel een boeketje met bloemetjes nodig. Verder heb ik een heuse trouwring met diamant gevonden. Ik kreeg van Petra een fantastisch ringen-doosje cadeau om de ring in te bewaren. Wat in een themakoffer zeker niet mag ontbreken zijn (voorlees)boeken. Ook die vond ik zonder problemen. Op internet kun je de leukste lessen rondom dit thema vinden. Ik vond dingen voor taal, rekenen, muziek, drama, spelen en knutselen. Natuurlijk hoort er ook muziek bij een bruiloft. Een cd'tje met daarop de "Wedding march" en "Daar komt de bruid" mogen niet ontbreken. Ik vond zelfs nog twee kleuterliedjes over trouwen op een cd met kinderliedjes. Ik kon mijn geluk niet op! Ten slotte heb ik nog een memoriespel gemaakt. Uiteraard met allemaal plaatjes van dingen die met trouwen te maken hebben.

Een paar weken geleden stond de klas van Maaike in het teken van het thema trouwen. Ze stuurde me foto's van een trots, klein bruidspaartje. De themakoffer kwam van pas!

Morgen is het dan eindelijk zo ver. Dan zijn niet de kleuters het bruidspaar, maar is juf Maaike zelf de bruid. Feest!


Geen opmerkingen: