woensdag 13 juni 2012

Oranje

Terwijl Nederland oranje kleurt, verdwijnt het oranje van onze kozijnen. Een paar weken geleden is Arjan nog flink met oranje verf in de weer geweest, om de kozijnen aan de buitenkant van ons huis weer van een vers laagje te voorzien. Wij zijn fan van de oranje kozijnen aan de buitenkant van onze huizen en hebben dan ook altijd veel commentaar op de huiseigenaren die het oranje onder een dikke, witte laag laten verdwijnen. Het oranje maakt, in onze ogen, de uitstraling van de huizen juist zo leuk. Ondanks dat en terwijl de oranjekoorts in Nederland heerst, verdwijnt ook bij ons een mooie oranje laag onder de dekkende kracht van grondverf.

Deze week ben ik begonnen aan een flinke opknapbeurt van onze slaapkamer. Het is een klein luxe-probleempje, maar we vinden de kamer net niet leuk. Dat ligt denk ik voornamelijk aan het formaat en de indeling. Daar kunnen we weinig aan doen, dus dachten we na over wat we wel zouden kunnen doen om de kamer wat leuker te maken. Al snel besloten we dat de kozijnen van kleur moesten veranderen. Net zoals de buitenkant, hebben ook de kozijnen aan de binnenkant van het huis oorspronkelijk een oranje kleur. We besloten ze dezelfde kleur als in de woonkamer te geven: wit.

Ik ben fan van de witte-voorbeeld-slaapkamers van Ikea. Hoeveel ik ook van kleur houd, die witte slaapkamers trekken me altijd weer aan. Ik denk dat dat komt doordat de kamers zoveel rust uitstralen. Rust, maar ook gezelligheid. Met die slaapkamers in ons achterhoofd, besloten we niet alleen de kozijnen, maar ook het bed, dat tot nu toe gewoon blank hout was, een likje witte verf te geven.

In combinatie met onze lange, witte, gordijnen, die we eindelijk netjes op maat maken, de houten luxaflex en de nieuwe kast, moet het toch wel een klein beetje in de stijl van de witte-voorbeeld-slaapkamers-van-Ikea passen, toch?

Totaal kleurloos zal het trouwens, en natuurlijk, nooit worden. We hebben nog altijd een mooie, paarse muur. En niet te vergeten het fantastische, boordevol kleuren, PIP dekbedovertrek. Dat kan ook niet anders...

Geen opmerkingen: